Jasmínová rýže je nejrozšířenější a nejoblíbenější druh rýže v asijské kuchyni. Je charakteristická je tím, že má jemnou květinou vůni. Podobá se rýži basmati, ale po uvaření se více lepí. Je vhodná do nákypů, ale také jako příloha.

Rýže je nejrozšířenější obilovinou na světě a pěstuje se v tisícíh druhů. Obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a vlákniny, je lehce stravitelná a přirozeně bezlepková.

Návod k přípravě: Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 20 minut.

Složení: rýže jasmínová*, *z ekologického zemědělství

Alergeny: Může obsahovat stopy sezamu. Obsah lepku max. 20 mg/kg.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti 75%

Legislativní zařazení Obilný mlýnský výrobek - rýže.

Výrobce/dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 424 kJ / 341 kcal

Tuky: 0,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g

Sacharidy: 76 g

z toho cukry: 0,9 g

Vláknina: 3 g

Bílkoviny: 6,5 g

Sůl: 0,03 g

Minimální trvanlivost: 2/2026
Země původu: Thajsko