Popis: Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.
V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.
Složení: Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 530 kJ / 361 kcal
Tuky: 3,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 71,0 g
z toho cukry: 2,0 g
Bílkoviny: 12,0 g
Sůl: 0,0 g
Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1