Jáhly dodáváme v pevných papírových pytlících do 5OOg, do 1kg, do 2kg, do 3kg i větších.
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému.
Popis: Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Jáhly*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení Jáhly.
Zemědělská produkce: Ukrajina
Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 582 kJ / 378 kcal
Tuky: 4,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g
Sacharidy: 72,9 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 0,01 g