Čočka zelená velká BIO
Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Informace o produktuVelká zelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Využití:
polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnoti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Složení:
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1