Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.
Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza. Její předností je, že k vniknutí do buněk nepotřebuje inzulín – proto se oves doporučuje diabetikům.
Složení: Vločky OVESNÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky.
Dodavatel: Bionebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 566 kJ / 372 kcal
Tuky: 7,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g
Sacharidy: 59,1 g
z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 13,0 g
Sůl: 0,1 g