Špaldové vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Špalda obsahuje hořčík a vitamíny skupiny B, včetně vitamínu B17.
Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.
Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. V pytlíkově s nimi rádi zahušťujeme zeleninovou polévku.
Složení: Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - vločky.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 501 kJ / 355 kcal
Tuky: 3,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 64,0 g
z toho cukry: 3,0 g
Bílkoviny: 14,0 g
Sůl: 0,0 g
Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1