Sušené mango je velmi všestranná pochoutka. Nakrájené ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků působí velmi dekorativně, můžeme je mlsat i samotné a děti milují typickou nakysle sladkou chuť tohoto zdravého „lízátka". Nejširší možnosti použití mají však plátky manga zalité horkou vodou a ponechané několik hodin odstát.
ZEMĚ PŮVODU: Burkina Faso
POUŽITÍ: Sušené mango je vynikající namočené několik hodin ve vodě - buď přímo jako skvělý mangový kompot bez cukru, namixované do desertů (se šlehačkou, jogurtem, tvarohem, piškotami...) nebo rozmixované s banány, jablky, kokosovým mlékem a podobně jako hustý ovocný nápoj (smoothie) nebo přesnídávka. Rozmixované mango je velmi tuhé a zahustí pokrm, takže pokud rozmixujeme například banán s namočeným mangem bez vody, získáme hustou ovocnou přesnídávku. Pokud přidáme vodu, ve které bylo mango namočeno, získáme ovocný koktejl. A přidáme-li navíc kefír či jogurt (a podle chuti dosladíme), získáme mangovo banánové lassi. Ke všem těmto lahůdkám se hodí i špetka pravé vanilky nebo trocha strouhaného kokosu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 1179 kJ / 279 kcal
Tuky 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 58,5 g
z toho cukry 14,7 g
Vláknina 8,2 g
Bílkoviny 2,2 g
Sůl 0,065 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Bio sušené mango plátky - sušené ovoce jednodruhové. Skladujte v chladu a suchu.
Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně