Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznější oříškovou chutí než mají mandle ze Spojených států. Valencia vyniká plnou nasládlou chutí a je vynikající jak na mlsání, tak i na pečení či výrobu mandlových nepečených sladkostí. Mandle byly pečlivě tříděny tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Byly sušeny při teplotě nižší než 42 °C pro zachování původní kvality.
Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které se sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán. Mandlové „mléko" je veganská náhrada kravského mléka: Hrnek mandlí namočíme na několik hodin do vody. Poté propláchneme, dobře rozmixujeme se 3 hrnky vody, přecedíme přes látku a dosladíme.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2532 kJ/613 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy 7,8 g
z toho cukry 3,5 g
Vláknina 10 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,04 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jádra sladkých mandlí. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně