Nové koření
Je potřeba všude tam, kde se nakládá a konzervuje, marinuje nebo svařuje
Informace o produktuJaká je pytlíkovské nové koření
Krásné černé kuličky jsou dovezené z Mexika. Ono Nové koření je koření „Nového světa" – pochází z Ameriky a nejvíc se pěstuje na Jamajce, proto se mu také říká lidově jamajský pepř a někdy také hřebíčkový pepř, protože jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici, muškát i pepř dohromady.
Co o Novém koření ještě víme:
Pimenta officinalis - je kořením, které se vyrábí ze sušených plodů Pimentovníku pravého či léčivého. Morfologicky se jedná o dvousemenné bobule. Tato tropická dřevina je 5-15m vysoká, s lesklými listy a bílými květy. Botanicky je příbuzná s hřebíčkovcem či myrtou. Původní obyvatelé Střední Ameriky znali toto koření dávno před příchodem evropských dobyvatelů. Kořenili jím například čokoládu. Do střední Evropy se toto koření dostalo poměrně pozdě, až počátkem 17. století. Bylo tedy oproti již dříve známým druhům exotických koření opravdu nové. Pro jeho velkou oblibu v Anglii se mu také často říká "anglické koření". Nové koření se používá nejčastěji do uzenin, při konzervaci masa, v kuchyni do omáček a do polévek, při marinování ryb, do směsí celého i mletého koření, tvoří aromatizující esenci v likérnictví, parfumérii i v lékařství.
Jako většina koření má různé blahodárné účinky na zdraví. Například rozdrcené a uvařené bobule nového koření, zabalené do plátna a přiložené na bolestivé místo, pomáhají při revmatismu a neuralgiích. Pimentový olej mírní koliky a nadýmání.
Dodavatel: GASTRO - KOŘENÍ s.r.o., Obránců Míru 351, 503 02 PŘEDMĚŘICE NAD LABEM