Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni.
Miso pasta Danival je vyráběna v oblasti Gaskoňska v jihozápadní Franci dle původních receptur. Miso pasta přináší všechny nutriční hodnoty, které sója nabízí. Obsahuje řadu minerálů, vitaminů . Vhodné pro vegany a vegetariány.
Složení: Sójové boby*, ječmen* (40 %), nerafinovaná mořská sůl z Atlantiku, voda, enzymy.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Nepasterováno
Návod k přípravě: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 536 kJ/127 kcal. Bílkoviny: 10,5 g. Sacharidy: 13,6 g. Tuky: 3,4 g
Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Alergeny: Sója, ječmen.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - miso
Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1